PLAY Pilots seizoen 2010 is voorbij. Bedankt voor het spelen, we komen terug »

Over PLAY Pilots

PLAY Pilots verbindt muziek, film en speelse cultuur in Utrecht. Op culturele festivals kun je speciale live games spelen, geproduceerd door jonge gamemakers. En er is een online game waarin je je eigen stijl kunt ontwikkelen.

Live games

In 2010 presenteerde PLAY Pilots drie live games:

Uitgebreide informatie over de games - inclusief foto's, video's en muziek - vind je op de game pagina's en op de PLAY Pilots weblog.

Online game

De PLAY Pilots online game is een speelse en laagdrempelige battle van subculturen, die de verschillende festivals en games met elkaar verbindt. Als fan van muziek, film of games kun je je eigen stijl kiezen en ontwikkelen door je vrienden uit te dagen voor duels – en er zo veel mogelijk te winnen!

Meedoen?

Simpel: meld je aan en begin meteen met spelen!

Over PLAY

PLAY Pilots is het eerste project van PLAY. De visie van PLAY is om dé plek voor speelse cultuur in Utrecht te worden. Een plek waar de cultuur van jongere generaties zich kan ontwikkelen, en waar bestaande culturele instituten en bedrijven van kunnen leren. Het stimuleren van het contact tussen oude en nieuwe cultuur is een van de doelstellingen van PLAY.

In playful culture vervullen games een centrale rol, maar de cultuur is veel breder en omvat fenomenen als designer toys, manga, animé, cosplay en live action role playing. Daarnaast heeft playful culture inmiddels een grote invloed op bestaande disciplines zoals illustratie, product design, mode, architectuur en film.

Als één van de jongste en meest creatieve steden van Nederland is Utrecht de aangewezen plek voor PLAY. Daarnaast heeft zich in Utrecht in de afgelopen jaren een ecosfeer ontwikkeld op het gebied van gamebedrijvigheid, game-onderzoek en gamecultuur. Met internationaal gerenommeerd onderwijs en onderzoek op het gebied van game design & development (onder andere Universiteit Utrecht en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en met de jonge gamebedrijven en start-ups verzameld in de Dutch Game Garden (DGG), en het NLGD Festival of Games heeft Utrecht inmiddels internationale naam en faam gemaakt als gamestad.

Wat is PLAY Pilots?

PLAY Pilots verbindt muziek, film en speelse cultuur in Utrecht. Op Stekker Fest, het Nederlands Film Festival en Le Guess Who? kun je speciaal ontwikkelde live games spelen. En er is een online game om je eigen stijl te ontwikkelen.

Een project van Mogelijk gemaakt door en Gemaakt door
Over | Blog | Twitter
Deze site wordt aangeboden onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 3.0 Licentie